Webinar: online/blended lesgeven

Op zoek naar tips?

Veel scholen hebben afgelopen jaar onder (tijds)druk snel moeten schakelen. Dat heeft geleid tot wat iemand onlangs ‘emergency remote teaching’ noemde. Heel begrijpelijk natuurlijk. Maar het is eigenlijk niet mogelijk om een fysieke les een-op-een te vertalen naar online of blended onderwijs.

Ondanks dat de principes voor effectief leren voor een online les niet anders zijn dan bij een ‘gewone’ les, is online leren onvergelijkbaar met fysiek lesgeven aan een klas met 30 leerlingen.

Herkenbaar?

Om u als docent hierbij een handje te helpen, organiseren we op 8 december om 15.00 uur een gratis webinar met tips voor online/blended lesgeven. In dit webinar neemt Michel van Ast (Senior trainer/adviseur bij michelvanast.nl) u mee door de vijf stappen naar goed online leren en lesgeven.

Aanmelden webinar 8 december

De volgende stap(pen)

Hoe komt u in vijf stappen tot goed online/blended onderwijs? Michel bespreekt in het webinar dit stappenplan:

  1. Wat zijn de leerdoelen en succescriteria?
  2. Hoe wilt u evalueren?
  3. Denk niet in lessen, maar in leeractiviteiten.
  4. Zoek naar een goede mix tussen online/offline, alleen/samen, synchroon/asynchroon enzovoort.
  5. Gebruik leerversterkers om studenten te activeren, interactie op gang te brengen en het leren zichtbaar te maken.

Ook staat Michel stil bij het gebruik van een digitaal leerplatform en dashboard en hoe deze u als docent juist kunnen helpen en hoe de docentenrol er dan uitziet.

blended leren
michel van ast

Even voorstellen …

Michel van Ast is als spreker, trainer en adviseur vooral actief op het thema ‘onderwijs en ICT’. Hij geeft lezingen en workshops, adviseert en begeleidt onderwijsinstellingen en traint en coacht docenten die technologie willen inzetten in hun eigen onderwijs.

Daarnaast schrijft hij regelmatig voor diverse onderwijsbladen en -blogs en is hij co-auteur van Kleppen dicht! en Kleppen open!, twee publicaties over effectief en actief leren met ICT, en de nieuwe editie van Effectief leren, de docent als regisseur.

Leuk!
Onder de deelnemers van het webinar verloten we vijf exemplaren van Kleppen dicht!

Aanmelden webinar

Gratis aanmelden webinar 8 december 15.00 uur

Share This